Biezpiens ir piena produktu veids, kas tiek gatavots no piena siera fermentācijas. Tas ir bagāts ar olbaltumvielām un ir pazīstams ar savu baltu, mīkstu un nedaudz sāļu konsistenci.
Biezpiens ir daudzpusīgs un var tikt izmantots gan siltos, gan aukstos ēdienos.
To var ēst kā galveno ēdienu, piemēram, biezpiena plācenīšos vai biezpiena bumbulīšos, kā arī kā piedevu salātos, mafinu mīklās vai desās.
Tas ir ļoti populārs Latvijas virtuvē un ir sastāvdaļa daudzos tradicionālos ēdienos.
Ja jums pieejami 200 grami biezpiena, varat pagatavot šos garšīgos kliņģerīšus! Viņi tiešām ir ļoti baudāmi… Mmm… Man biezpiens bieži atrodas ledusskapī, lai tas saglabātu svaigumu, vienmēr lieku to cepeškrāsnī.
Pa virsu sanāk tāda apetītlīga, kraukšķīga cukura garoziņa, iekšā maigs biezpiens. Kopumā šis ir garšīgs ēdiens, no kura ir grūti atrauties.
Sastāvdaļas
Biezpiens – 200 gr.
Skābais krējums – 1 ēd.k.
Milti – 300-350 gr.
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Cukurs -3 ēd.k.
1 iepakojums vaniļas cukura
Augu eļļa – 2 ēd.k.
Sāls – 1/3 tējk
Olas -2 gab.
Apkaisīšanai
2 ēdamkarotes cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- “Es pacietīšu dzīvokļa dēļ” teica mans vīrs pēc 23 gadiem kopdzīves gadiem- tagad viņš dzīvo viens īrētā dzīvoklī
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- No šīs dienas ienāks pavasaris: sinoptiķi brīdina par anomāliju, kura reti tiek novērota decembrī










